(ВИДЕО) МИТКО ЈАНЧЕВ: Имам амбиција да бидам лидер на ВМРО ДПМНЕ и иден премиер!

Во емисијата „Во Центар“ на Алфа ТВ, градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев изјави дека има амбиции да биде лидер на ВМРО-ДПМНЕ и иден премиер на Република Македонија.

Јанчев е единствениот кандидат од редовите на ВМРО-ДПМНЕ кој победи на локалните избори во урбана општина. Останатите општини каде победи ДПМНЕ се Зрновци, Сопиште, Петровец и Илинден, кои се рурални општини.