(ГАЛЕРИЈА) 10-ти масовен граѓански протест на Шарената Револуција во Кавадарци

Кавадарчани по 10-ти пат излегоа на протест како дел од Шарената Револуција. Тие ги потенцираат барањата и условите искажани во Скопје на 06 јуни, на движењето Протестирам. А тоа се […]

» Read more

(КОЛУМНА) Затишје пред бура

Можеби се навикнавме на прединамична политичка сцена со секојдневни нови случувања и будалаштини на актерите дури и во периоди кога политичките води во рамки на Република Македонија се доста помирни […]

» Read more

И кавадаречките учесници на Шарената Револуција на мета на Чавков

Герасим Лазов од Кавадарци, уште еден, нов, кој знае кој по ред учесник во Шарената Револуција, денеска беше повикан на информативен разговор во полициската станица во Кавадарци. Неговата покана се […]

» Read more

(ГАЛЕРИЈА) Преку 2000 граѓани на Кавадарци вчера масовно се кренаа против режимот

Вчера улиците на Кавадарци, како никогаш до сега, беа преплавени со народ, кој гласно извикуваше „Нема Правда! Нема Мир!“, „Мафија во робија“ и „Шутка не ти бега Никола“. Преку 2000 граѓани […]

» Read more