10 работи што психички јаките личности не ги прават.

Менталната сила обично се рефлектира во тоа што “не” го правите. Исто така психичките јаки личности знаат како да ги контролираат мислите, емоциите и однесувањето. 1. Не трошат време саможалувајќи […]

» Read more

Ако не сте среќни, престанете со жалење и направете промена !!!

Луѓето што се среќни се довеле свесно во таа позиција бидејќи за нив освен среќа ништо друго не е прифатливо. Тие пожртвувано работеле се додека не ја постигнале таа состојба. […]

» Read more

Зошто успешните луѓе ги отргнуваат од себе пријателите кои ги демотивираат и од кои не можат ништо да научат

„Ти си просекот од пет луѓе со кои поминуваш најмногу време“. Колку само вистина има во оваа реченица од Џим Рон. Сите имаме пријатели и другари од детството, но кои […]

» Read more

Ангеловски: Да ја повториме играта од дуелот со Црна Гора

Македонската фудбалска репрезентација утре (13 часот) на арената „Филип Втори“ го игра вториот пријателски натпревар во ерата на селекторот Игор Ангеловски, а тој посакува да биде најмалку подеднакво успешен како […]

» Read more

8 навики на успешните

Дали некогаш сте се запрашале што прават некои луѓе поразлично, што ги прави поуспешни од другите? Идеи, мотивација, упорност и среќа се секако дел од причините, но најуспешните имаат неколку […]

» Read more
1 2