Тим Кук: Новиот iPhone донесува невидени иновации

Извршниот директор на Apple, Тим Кук, во интервјуто за американската телевизиска куќа CNBC најави дека компанијата подготвува многу иновативни производи, помеѓу кои е секако и следната генерација на Apple iPhone […]

» Read more

iPhone 7 ќе има двоен објектив на задната камера

Следната генерација на паметните телефони на Apple со 5,5-инчни екрани во себе ќе имаат посебна карактеристика – двоен објектив на задната камера. Гласините за двојниот објектив се шушкаат на интернетот […]

» Read more

Почнува Саемот за автомобили во Женева, се очекуваат 700.000 посетители

Престижниот интернационален Саем на автомобили во Женева утре и официјално ќе ги отвори вратите за своите посетители, а оваа година се очекува дека саемот ќе го посетат повеќе од 700 […]

» Read more

Респонзивниот веб дизајн, твојот бизнис и Google

Да, во последно време се повеќе слушате за респонзивен веб дизајн. Респонзивноста во дизајнот стекнува се поголема популарност во последно време. Секојдневната еволуција и развојот на нови уреди им отежнува […]

» Read more

„Тиквеш“ продолжува со интензивни вложувања во модернизација и производство на врвни вина

Во текот на оваа година винарската визба „Тиквеш“ ќе вложи дополнителни 670 илјади евра во најсовремена опрема за преработка и одлежување на виното. Со тоа всушност продолжува интензивниот инвестициски циклус […]

» Read more

Јапонците ја отвораат првата целосно роботизирана фарма

Јапонска компанија следната 2017 година ќе го отвори првото целосно автоматизирано земјоделско стопанство, во коешто роботите ќе управуваат речиси со секоја фаза од производството, од залевањето на семињата до собирањето […]

» Read more
1 2 3 4