(КОЛУМНА) Сизифови маки

По завршувањето на летните одмори, СЈО повторно е ставено во погон и работи во полна пареа чешлајќи ги криминалните активности на мафијашката структура на власт. Меѓутоа недостатокот на специјално судско […]

» Read more

Странците прават листа на некорумпирани судии за предметите од СЈО?

Партиски извори на „Слободен печат“ брифираат дека странците подготвувале листа на некорумпирани судии и без никаква политичка заднина, кои би можеле, да ги водат предметите кои ги отвора Специјалното јавно […]

» Read more

Прес на СЈО во 10 часот

Специјалното јавно обвинителство денеска во 10 часот ќе одржи прес конференција  известуваат од ова обвинителство. Во најавата не се истакнува на која тема ќе говори специјалната обвинителка Катица Јанева, ниту […]

» Read more

Шкариќ: Иванов со подла игра му ги зароби сведоците на СЈО

Претседателот Иванов ништо не го спречува, ако загусти, повторно да ги помилува овие 22 лица за кои оценил дека се политички експонирани, вели професорот по уставно право Светомир Шкариќ “Претседателот […]

» Read more