(KOЛУМНА) Крстопат

Доколку Претседателството на ДУИ наместо во четвртокот, одлуката за повлекување на своите министри од владата ја донесеше наредната ден, веројатно прво нешто што би ни паднало на памет е дека […]

» Read more

(КОЛУМНА) Паралелна држава

Сакале ние или не лудилото наречено политичка криза на крајот на денот ќе мора да заврши, меѓутоа многу важен е крајниот епилог на целава ситуација, односно дали од политичката криза […]

» Read more

(КОЛУМНА) Рано е за плачење

Минатата недела, Жената што има увид во доказите силно ги возбуди луѓето што имаат увид во своето злосторничко здружување. Жената им порача дека, со оглед на доказите, нивниот злосторнички здружен […]

» Read more

(КОЛУМНА) Тероризмот и десничарскиот популизам одат рака под рака

Секогаш кога хаосот и заканите од тероризам стануваат толку силни и страшни, се јавуваат „месии“ кои ветуваат спас и сигурност од варваризмот на терористите, но под само еден услов: Слободата да […]

» Read more

(КОЛУМНА) Името не го даваме!

Илузијата која се шири како најопасниот вирус во јавноста, дека нашата држава има и друга алтернатива освен онаа евроатланската, веројатно може да ги зафати само оние најнаивните. Но кога нашата […]

» Read more

(КОЛУМНА) Најтешката лекција

Слабите ученици во училишните клупите, па и сега надвор од нив тешко ги учат лекциите кој на крај можат да бидат клучни за нивното политичко пропаѓање. Лекцијата која оваа владеачка […]

» Read more

(КОЛУМНА) Светла точка во медиумскиот мрак

Потребата од контролата на мислите на граѓаните во една држава претставува веројатно примарниот проблем кој ги кочи преговорите за медиумите. Владеачката партија е веќе надвор од преговорите со што повторно […]

» Read more
1 2