7 знаци дека треба да започнете сопствен бизнис

Најубаво е чувството кога сте газда на самиот себеси. Но, не сите се создадени да бидат претприемачи. Водењето сопствен бизнис подразбира, покрај слободата и флексибилноста, и голема одговорност, па и […]

» Read more

5 работи кои треба да ги направите кога ќе одлучите да отворите сопствен бизнис

Сте решиле да започнете сопствен бизнис и да станете претприемач. Според советите на многу успешни претприемачи, ова се најважните 5 работи кои треба да ги направите кога ќе одлучите да […]

» Read more

5 вистини за бизнисот и претприемаштвото

Понекогаш се потребни совети од успешни претприемачи, кои поминале низ многу препреки и научиле многу драгоцени лекции. Вилијам Вандерблумен споделува 5 вистини за бизнисот и претприемаштвото. 1. Виртуелното е преценето […]

» Read more

5 жртви што секој претприемач мора да ги направи

Секој претприемач започнува со големи соништа и ентузијазам. Како претпримач, ти си одлучил дека сакаш самиот да ја контролираш својата судбина. Тоа е светлата страна на претприемаштвото. Но, за жал, […]

» Read more

10 работи што секој почетник треба да ги знае околу почнување бизнис

Почнувањето бизнис е возбудлив процес, но и страшен во исто време. Овој потфат може да се спореди со возење низ магла. Видливоста е слаба и тешко може да видите што […]

» Read more

20 листи што секој претприемач треба да ги направи

Покрај разните психолошки елементи и особини потребни за еден успешен претприемач, многу битни се и листите кои ги има составено и кој ги менаџира тој претприемач. Секој претприемач треба да […]

» Read more