Младинска кампања: Говор на почитување наспроти говор на омраза

На ден 14.02.2018 во просториите на ОУ “Гоце Делчев” во Кавадарци се реализира работилница на тема “Говор на почитување наспроти говор на омраза”. Работилницата беше реализирана од Снежана Андреева, магистер […]

» Read more

5 основни фактори за среќа според Карл Јунг

Во 1960 година, брилијантниот Карл Јунг, основачот на аналитичката психологија, бил интервјуиран од новинар, кој го прашал: „Кои според вас се 5-те основни фактори за среќа во животот?“ Јунг одговорил: […]

» Read more

7 работи што луѓето ги проценуваат кај вас веднаш штом ве запознаат

“Дисецирање” би бил правиот термин ако употребиме медицински жаргон. Неколку секунди по запознавањето, луѓето проценуваат многу работи за вас, од статус до интелигенција. 1. Дали може да ви се верува. […]

» Read more

10 работи што психички јаките личности не ги прават.

Менталната сила обично се рефлектира во тоа што “не” го правите. Исто така психичките јаки личности знаат како да ги контролираат мислите, емоциите и однесувањето. 1. Не трошат време саможалувајќи […]

» Read more

Ако не сте среќни, престанете со жалење и направете промена !!!

Луѓето што се среќни се довеле свесно во таа позиција бидејќи за нив освен среќа ништо друго не е прифатливо. Тие пожртвувано работеле се додека не ја постигнале таа состојба. […]

» Read more

6 знаци дека сте под поголем стрес отколку што мислите

Мозокот после некое време се навикнува на стресот и тоа му делува нормално. Но следниве индикатори кажуваат дека можеби високото ниво на стрес влијае на вашиот мозок и расположение. 1. […]

» Read more

10 начини како да спиете подобро

Кога грижите го преокупираат вашиот живот, многу е поверојатно дека ќе развиете хронична несоница. Дознајте како до помалку грижи и повеќе сон. 1. Бидете успешни на професионално поле. Посветете се […]

» Read more
1 2 3