Ferrari ја менува стратегијата: Можно е производство и на 9.000 возила годишно

Бизнис политиката на „Ferrari“ ќе претрпи измени, најави претседателот на компанијата, Серџо Маркионе, а еден од најважните новитети ќе биде подигнување на лимитот на производство од сегашните 7.000 на 9.000 […]

» Read more

Дали вашата бизнис идеја е „добитна комбинација“

Секој успешен бизнис започнува со визија, но визионерските мисли мора да бидат подржани со реалната проценка на изводливоста на идејата. Еве како да утврдите дали имате „добитна комбинација“? Прво јасно […]

» Read more

Најсреќни се самовработените, а пак банкарите се најнесреќни

Британско истражување покажало дека самовработените се најзадоволната работничка група. Дознајте кои професии имаат висок ризик за заболување од депресија. Веќе по завршувањето на основното училиште, од нас се очекува да […]

» Read more

7 знаци дека треба да започнете сопствен бизнис

Најубаво е чувството кога сте газда на самиот себеси. Но, не сите се создадени да бидат претприемачи. Водењето сопствен бизнис подразбира, покрај слободата и флексибилноста, и голема одговорност, па и […]

» Read more

Модерна маркетинг стратегија и сегментација на пазарот

Компаниите денес сфаќаат дека не можат да им се допаднат на сите купувачи на пазарот, или барем не на сите купувачи на ист начин. Купувачите се премногу бројни, прешироко распрснати, […]

» Read more

Брендирање! Што значи тоа?

Можеби најосновната вештина на професионалните трговци и претприемачи е нивната способност за градење и менаџирање на брендови. Брендот е име, термин, знак, симбол или дизајн, или, пак, комбинација на наведените, […]

» Read more

4 изговори што ве спречуваат да започнете сопствен бизнис

Мнозинството од луѓето се познати по барањето изговори за непревземање акција. Дали можеби тоа е немањето време, немањето пари или немањето вештини како да се направи. Во глобала, постојат 4 […]

» Read more
1 2 3