ЕКСКЛУЗИВНО: Почнува разврската! Режимот спрема пеколно сценарио!?

Ексклузивно дознаваме дека следната недела ќе почне разврската околу политичката криза и деблокада на Собранието. Соопштенијата на Стејт Департманот и Европската Унија, каде без дипломатски заобиколувања, беше побарано итно деблокирање […]

» Read more

(КОЛУМНА) To be or not to be

Набљудувајќи ја разврската на македонската политичка криза која со потпишувањето на новиот договор доби повторно институционален пат, конечно ми станува јасно дека на следните избори пред македонскиот гласач ќе биде […]

» Read more

(КОЛУМНА) Затишје пред бура

Можеби се навикнавме на прединамична политичка сцена со секојдневни нови случувања и будалаштини на актерите дури и во периоди кога политичките води во рамки на Република Македонија се доста помирни […]

» Read more

(КОЛУМНА) Различни приоритети

Единствениот излез од оваа политичка криза во која западна Македонија се фер и демократски избори. Се друго ќе претставува само привремено решавање на кризата со можност во иднина повторно да […]

» Read more