(КОЛУМНА) Победа на поразените

Информациите за изборната победа од 11-ти декември на ВМРО-ДПМНЕ поминаа без препознатливата еуфорија за нивната јубилејна десета по ред победа. Изразите на лицата, зарипнатите гласови на говорниците и сите останати […]

» Read more

(АНКЕТА) За која политичка партија ќе гласате на изборите на 11 декември?

Ве молиме одговорете на следнава онлајн анкета за рејтинзите на политичките партии во Република Македонија во пресрет на претстојните парламентарни избори на 11 декември: * Напомена: Системот не дозволува да […]

» Read more

(КОЛУМНА) Нокаут

Дури ни агресивната гебелсова пропаганда неможе овој пат да ја искриви сликата за евидентното распаѓање на веќе трулиот режим. Единствената константа во овој момент е нивниот крај, крај кој неможе […]

» Read more

(KOЛУМНА) Крстопат

Доколку Претседателството на ДУИ наместо во четвртокот, одлуката за повлекување на своите министри од владата ја донесеше наредната ден, веројатно прво нешто што би ни паднало на памет е дека […]

» Read more

(КОЛУМНА) Паралелна држава

Сакале ние или не лудилото наречено политичка криза на крајот на денот ќе мора да заврши, меѓутоа многу важен е крајниот епилог на целава ситуација, односно дали од политичката криза […]

» Read more

(КОЛУМНА) Рано е за плачење

Минатата недела, Жената што има увид во доказите силно ги возбуди луѓето што имаат увид во своето злосторничко здружување. Жената им порача дека, со оглед на доказите, нивниот злосторнички здружен […]

» Read more

(КОЛУМНА) Името не го даваме!

Илузијата која се шири како најопасниот вирус во јавноста, дека нашата држава има и друга алтернатива освен онаа евроатланската, веројатно може да ги зафати само оние најнаивните. Но кога нашата […]

» Read more

(КОЛУМНА) Избори 2016

Еднo прашањата за кое што треба да размислува опозицијата е како големиот револт на граѓаните да го преточи во изборен резултат, односно како да ги мотивира граѓаните кој се незадоволни […]

» Read more
1 2