Прес на СЈО во 10 часот

Специјалното јавно обвинителство денеска во 10 часот ќе одржи прес конференција  известуваат од ова обвинителство. Во најавата не се истакнува на која тема ќе говори специјалната обвинителка Катица Јанева, ниту […]

» Read more

Шкариќ: Иванов со подла игра му ги зароби сведоците на СЈО

Претседателот Иванов ништо не го спречува, ако загусти, повторно да ги помилува овие 22 лица за кои оценил дека се политички експонирани, вели професорот по уставно право Светомир Шкариќ “Претседателот […]

» Read more

Директорот на Македонски Телеком бил сопственик на мистериозната „Ексико“

БИРН ги открива лицата и фирмите кои учествувале во формирањето и работата на „Ексико“, најуспешниот македонски оф-шор. Освен Жарко Луковски и помошник министерот во МВР, Небојша Стајковиќ, се провлекуваат и […]

» Read more

„Нема правда, нема мир! , Шутка не ти бега Никола,“ ечеше вчера од градскиот плоштад во Кавадарци

„Нема правда, нема мир! , Шутка не ти бега Никола,“ ечеше вчера од градскиот плоштад во Кавадарци, а десетина јајца завршија во фасадата и прозорците од општинската зграда. И четвртиот […]

» Read more