10 работи што психички јаките личности не ги прават.

Менталната сила обично се рефлектира во тоа што “не” го правите. Исто така психичките јаки личности знаат како да ги контролираат мислите, емоциите и однесувањето. 1. Не трошат време саможалувајќи […]

» Read more

8 навики на успешните

Дали некогаш сте се запрашале што прават некои луѓе поразлично, што ги прави поуспешни од другите? Идеи, мотивација, упорност и среќа се секако дел од причините, но најуспешните имаат неколку […]

» Read more

10 реченици што интелегентните луѓе не ги користат

Постојат зборови и реченици, што се општо прифатени како несоодветни, како пцуење, користење вулгарен речник итн. Сепак, постојат неколку реченици, кои иако не се несоодветни, сепак имаат негативно влијание и […]

» Read more

3 начини како да постигнете позитивен начин на размислување

Една од клучните работи за успех е способноста да останете позитивен, особено кога се соочувате со пречки кои се неизбежен дел од животот. Луѓето често ме прашуваат “Како можеш да […]

» Read more

Совети од Сем Вакнин за младите

На еден скорашен настан во Битола, Сем Вакнин, одржа предавање на 50-тина млади луѓе, за психолошките проблеми поврзани со водењето сопствен бизнис, но темите без дилеми беа апликативни и применливи […]

» Read more
1 2