(ГАЛЕРИЈА) 6 компании од Македонија и градоначалникот на Струмица во работна посета на Шпанија

Зголемената проектна активност помеѓу Македонија и ЕУ во оваа година, како и вмрежувањето на компании од Македонија со партнери од неколку Европски држави вроди со плод. Општина Струмица како лидер […]

» Read more

Вајгл, Кукан и Ховит: Новиот состав на Владата е ризик за распаѓање на Договорот од Пржино и го загрозува реформскиот процес и евроатлантската перспектива

Тројцата европарламентарци Ричард Ховит, Иво Вајгл и Едвард Кукан кои посредуваа во постигнувањето на Договорот од Пржино денеска во заедничка изјава ја изразија својата загриженост поради неуспехот на четирите партии […]

» Read more

Македонија ги одбележува Денот на Европа и победата над фашизмот

Со повеќе активности во Македонија денеска се одбележува 9 Мај – Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа. „Младите и мобилноста“ е настанот што го организира Националната агенција […]

» Read more

(КОЛУМНА) Условена препорака

Конечно го добивме долгоочекуваниот извештај за напредокот на Република Македонија од страна на Европската комисија. Веројатно после еден ваков извештај Република Македонија ќе остане уште долго време заглавена во чекалната […]

» Read more