(ВИДЕО) Како се трошат народните пари?

Во вторникот во Скопје се одржа Економски Форум под името Фискаст, каде беа претставени наодите од десетина кост-бенефит истражувања за трошоците и придобивките од неколку јавни политики. На Форумот исто така, […]

» Read more

Газпром стави точка на проектот Јужен тек

Договорот за проектот за изградба на гасоводот Јужен тек со компанијата „Јужен тек транспорт БВ“ е раскинат, соопшти компанијата Газпром, пренесува агенцијата Тасс. Компанијата „Јужен тек транспорт БВ“ се согласи […]

» Read more

Ferrari ја менува стратегијата: Можно е производство и на 9.000 возила годишно

Бизнис политиката на „Ferrari“ ќе претрпи измени, најави претседателот на компанијата, Серџо Маркионе, а еден од најважните новитети ќе биде подигнување на лимитот на производство од сегашните 7.000 на 9.000 […]

» Read more

6 клучни фактори што ќе ја обликуваат економијата во 2016-та

Економските експерти од Светскиот Економски Форум создадоа листа со 6 клучни фактори што ќе ја обликуваат економијата во следната 2016-та. Според проценките и анализите на Светскиот Економски Форум од Давос, […]

» Read more

Секој Финец ќе добива по 800 евра месечно од државата

Финските власти забрзано работат на проектот со којшто се гарантира основен доход за сите полнолетни граѓани, а истражувањето на јавното мислење покажало дека 69 отсто од Финците ја поддржуваат идејата […]

» Read more

6-тата економија во Европа, мораше да земе кредит од 100 милиони евра за да исплати плати и пензии

Вчера дознавме дека доколку Македонија не земе кредит од 100 милиони евра, нема да може да се исплатат плати на администрацијата и пензии на пензионерите. Македонската економија функционира на кредити […]

» Read more

Да седиш дома и да земаш државна плата. 1600 административци во Македонија го прават тоа

1.600 административци седат дома, а земаат плата. Ова вчера го соопшти државниот секретар од Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА),  Јахи Јахиу. Ваквата пракса е со години по ред […]

» Read more

Barclays повторно ќе се соочи со казна за манипулација на девизниот пазар

Британската банка „Barclays“ ќе плати најмалку 100 милиони долари за решавање на судските спорови во врска со направени девизни манипулации. Казната е изречена од Њујоршкиот државен оддел за финансиски услуги. […]

» Read more
1 2