(КОЛУМНА) ДУИнг бизнис кауза

Обидот на албанските новороденчиња да бидат поголеми Албанци од најголемиот Албанец, ќе ги збрише од македонската политичка сцена уште пред да направат првиот нивен чекор. Командат Али вешто ги намами […]

» Read more

Уставниот суд едногласно ја прифати иницијативата на ДУИ

Уставниот суд едногласно ја прифати иницијативата на ДУИ, која ја поднесе пратеникот Талат Џафери, со која се оспорува одлуката како против уставна одлуката за распуштање на Собранието. До конечна одлука […]

» Read more

Ахмети: Ќе поднесеме иницијатива за итно свикување на Собранието

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, преку својата Фејсбук страница најави дека ДУИ ќе поднесеме иницијатива за итно свикување на Собранието. „Последните случувања во земјата, и одењето на избори на 5 јуни, […]

» Read more

(KOЛУМНА) Крстопат

Доколку Претседателството на ДУИ наместо во четвртокот, одлуката за повлекување на своите министри од владата ја донесеше наредната ден, веројатно прво нешто што би ни паднало на памет е дека […]

» Read more