6 причини зошто е потребно видео за Вашиот бизнис денес

Веќе имате квалитетен производ и нудите врвна услуга, но дали тоа е доволно денес, во овој дигитализиран свет, каде што секојдневно сме бомбардирани со мултимедијални содржини, за да се дознае […]

» Read more

Што е In, а што е Out во маркетингот оваа година?

Социјалната мрежа LinkedIn спроведе истражување врз примерок од 900 маркетинг експерти ширум светот кои гласаа за тоа што е In, а што е Out во маркетингот оваа 2016-та година? Резултатот […]

» Read more

Дали вашата бизнис идеја е „добитна комбинација“

Секој успешен бизнис започнува со визија, но визионерските мисли мора да бидат подржани со реалната проценка на изводливоста на идејата. Еве како да утврдите дали имате „добитна комбинација“? Прво јасно […]

» Read more

7 знаци дека треба да започнете сопствен бизнис

Најубаво е чувството кога сте газда на самиот себеси. Но, не сите се создадени да бидат претприемачи. Водењето сопствен бизнис подразбира, покрај слободата и флексибилноста, и голема одговорност, па и […]

» Read more

Модерна маркетинг стратегија и сегментација на пазарот

Компаниите денес сфаќаат дека не можат да им се допаднат на сите купувачи на пазарот, или барем не на сите купувачи на ист начин. Купувачите се премногу бројни, прешироко распрснати, […]

» Read more

Брендирање! Што значи тоа?

Можеби најосновната вештина на професионалните трговци и претприемачи е нивната способност за градење и менаџирање на брендови. Брендот е име, термин, знак, симбол или дизајн, или, пак, комбинација на наведените, […]

» Read more

4 изговори што ве спречуваат да започнете сопствен бизнис

Мнозинството од луѓето се познати по барањето изговори за непревземање акција. Дали можеби тоа е немањето време, немањето пари или немањето вештини како да се направи. Во глобала, постојат 4 […]

» Read more

5 работи кои треба да ги направите кога ќе одлучите да отворите сопствен бизнис

Сте решиле да започнете сопствен бизнис и да станете претприемач. Според советите на многу успешни претприемачи, ова се најважните 5 работи кои треба да ги направите кога ќе одлучите да […]

» Read more
1 2 3