Предности На Гумените Патосници

Патосниците се исклучително важен дел од опремата на секој автомобил. Тие влијаат на цената на автомобилот, на неговата безбедност, спречуваат навлегување на влага и вода во тепихот и го олеснуваат чистењето на автомобилот во зима и лето. Затоа, изборот на патосници за вашиот автомобил е од огромно значење.

gumeni patosnici

Патосниците и вредноста на автомобилот

Едноставно е. Доколку возите без патосници, ќе се соочите со два негативни ефекти врз тепихот на вашиот автомобил.

Додека работите со педалите неизбежно е дека без патосници ќе го оштетите тепихот на возилото. Затоа, пред да помислите да го продавате вашиот автомобил морате да ја негувате неговата внатрешност. Не би било во ред купувачот да ги подигне патосниците и да си рече „Па овој поминал милион километри“.

При секое влегување во автомобилот оставате различна нечистотија. Ако немате патосници кои можете лесно да ги извадите, истресете и исперете, ќе морате агресивно да користите правосмукалка или да перете со што дополнително ќе го натопите тепихот на возилото.

Кои се предностите на гумените патосници?

Гумените патосници обично ги нарекуваме и зимски патосници. Но сепак, ги користиме во нашите возила во текот на целата година…

Целата статија може да ја прочитате на следниов линк.

Квалитетни патосници може да најдете на онлајн продавницата КУПЕР МК.