(АНКЕТА) Кој според вас треба да биде идниот претседател на Република Македонија?

Ве молиме одговорете на следнава онлајн анкета во врска со претстојните претседателски избори.

Кој според вас треба да биде следниот претседател на Република Македонија?

 • Стево Пендаровски (31%, 100 Votes)
 • Некој друг (14%, 44 Votes)
 • Никола Димитров (10%, 33 Votes)
 • Димитар Апасиев (8%, 24 Votes)
 • Денко Малевски (7%, 23 Votes)
 • Тања Каракамишева (5%, 15 Votes)
 • Трајко Славевски (4%, 14 Votes)
 • Христијан Мицковски (4%, 12 Votes)
 • Имер Селмани (4%, 12 Votes)
 • Гордана Силјановска (3%, 11 Votes)
 • Оливер Спасовски (3%, 9 Votes)
 • Радмила Шеќеринска (3%, 8 Votes)
 • Зоран Заев (3%, 8 Votes)
 • Бујар Османи (1%, 3 Votes)
 • Јове Кекеновски (1%, 2 Votes)

Total Voters: 318

Loading ... Loading ...

* Напомена: Системот не дозволува да гласате повеќе од еднаш од една IP адреса. Сепак, анкетата не се заснова на научни и статистички закономерности.

Анкетата започна на 03 јануари 2019 во 22:30 часот, и ќе се заклучи автоматски на 13 јануари 2019 во 12:00 часот.