(КОЛУМНА) Структурата на анархичните процеси во светскиот поредок

Земјата не кружи околу сонцето. Таа се движи по права линија во закривеното простор-време. Ова беше една од импликациите од општата теорија на релативитетот. Времето и просторот не се одделени. […]

» Read more

(КОЛУМНА) Избори 2016

Еднo прашањата за кое што треба да размислува опозицијата е како големиот револт на граѓаните да го преточи во изборен резултат, односно како да ги мотивира граѓаните кој се незадоволни […]

» Read more

(КОЛУМНА) Етички импликации од новите технологии

Филозофот Бертранд Расел во своето дело „Мудроста на Западот”, ќе напише дека „филозофијата започнува со прашање”. Така ако не ги знаеме вистинските прашања и одговорите и наодите ќе бидат бесмислени. […]

» Read more
1 4 5 6