(КОЛУМНА) Иванов, не во мое име!

Во своето годишно обраќање, во име на македонските граѓани, претседателот Ѓорге Иванов предупредува и дисквалификува, напаѓа и обвинува. Но, не во мое име и не во име на безбројни граѓанки […]

» Read more

(КОЛУМНА) Победа на поразените

Информациите за изборната победа од 11-ти декември на ВМРО-ДПМНЕ поминаа без препознатливата еуфорија за нивната јубилејна десета по ред победа. Изразите на лицата, зарипнатите гласови на говорниците и сите останати […]

» Read more

(КОЛУМНА) Просечен Македонец

“Просечниот” Македонец кој патем е лидер на партијата на власт, во продолжението на неговото популистичко лудило каде што тој преку неговиот Ајфон во едно медиумско реалити шоу глуми дека ги […]

» Read more

(КОЛУМНА) Сизифови маки

По завршувањето на летните одмори, СЈО повторно е ставено во погон и работи во полна пареа чешлајќи ги криминалните активности на мафијашката структура на власт. Меѓутоа недостатокот на специјално судско […]

» Read more

(КОЛУМНА) To be or not to be

Набљудувајќи ја разврската на македонската политичка криза која со потпишувањето на новиот договор доби повторно институционален пат, конечно ми станува јасно дека на следните избори пред македонскиот гласач ќе биде […]

» Read more
1 2 3 4 5 6