Alea iacta est

После сите изгубени денови во обид за конституирање на Собранието и мирно примопредавање на власта и максимално исцпување на секоја трошка трпеливост кај целата демократска јавност, конечно новото парламентарно мнозинство […]

» Read more

(КОЛУМНА) Да живее Први мај – Интернационалниот ден на работникот

Реформистичките лидери се трудеа да ги умртват демонстрациите на Први мај со тоа што ги претворија во денови за одмор и рекреација, наместо за борба за рушење на капиталистичкиот систем […]

» Read more

(КОЛУМНА) Мирен премин на власта

Од изборите на 11 декември 2016 година произлезе новото парламентарно мнозинство од 67 пратеници. Тоа е нова власт во Република Македонија, наспроти опозицијата составена од 51 пратеник. Тоа е ,,добра […]

» Read more

Осмели се, Зоране!

Знам дека целиот товар е врз твоите плеќи, како што знам дека на политичката ветрометина си оставен целосно сам. Наспроти тебе е класична мафија обландирана со ѓоа процедури и извртени […]

» Read more

Театарот на апсурдот

Последниот чин од десетгодишната македонска драма финишира со конститутивната седница во Собранието на Република Македонија, на која веројатно и Семјуел Бекет би останал со подотворена уста. Баш не му се […]

» Read more

Чекајќи го Хорхе

Човекот чијашто должност е да го штити Уставот и уставниот поредок, го прави  токму она спротивното, и тоа по втор пат за нецела година. Меѓутоа најтрагично од целата оваа ситуација, […]

» Read more

Македонија ја сакам со секој здив, со целото мое битие! Сета ваша омраза и лажен патриотизам не може да го задуши тоа.

Доволно наведувавме цифри колку луѓе гласале против режим. Доволно се обидувавме на криминалци и идиоти да им објасниме за правото и за демократијата. Можноста вчера иванов да го даде мандатот […]

» Read more

(КОЛУМНА) ДУИнг бизнис кауза

Обидот на албанските новороденчиња да бидат поголеми Албанци од најголемиот Албанец, ќе ги збрише од македонската политичка сцена уште пред да направат првиот нивен чекор. Командат Али вешто ги намами […]

» Read more
1 2 3 4 6