Kамелеон

Ви текнува на оние животинчиња кои можат да ја менуваат бојата на својата кожа, прилагодувајќи ја на онаа на околината за да преживеат? Да мислам на камелеоните. Гуштер од класата […]

» Read more

Конструктивна опозиција

Својата конструктивност ВМРО- ДПМНЕ неколкупати на дело ја покажа во изминативе неколку месеци. Формирањето на десет пратенички групи е врвот на нивната конструктивност. Сега тие конструктивно ќе можат да го […]

» Read more

Плачот на кукавиците

И покрај сите препреки со кои се соочуваше Специјалното јавно обвинителство, крајните резултати од нивната работа се навистина импозантни. Токму поради тоа плачот на лидершипот и нивната “интелектуална елита” е […]

» Read more

Alea iacta est

После сите изгубени денови во обид за конституирање на Собранието и мирно примопредавање на власта и максимално исцпување на секоја трошка трпеливост кај целата демократска јавност, конечно новото парламентарно мнозинство […]

» Read more

(КОЛУМНА) Да живее Први мај – Интернационалниот ден на работникот

Реформистичките лидери се трудеа да ги умртват демонстрациите на Први мај со тоа што ги претворија во денови за одмор и рекреација, наместо за борба за рушење на капиталистичкиот систем […]

» Read more

(КОЛУМНА) Мирен премин на власта

Skaric

Од изборите на 11 декември 2016 година произлезе новото парламентарно мнозинство од 67 пратеници. Тоа е нова власт во Република Македонија, наспроти опозицијата составена од 51 пратеник. Тоа е ,,добра […]

» Read more

Осмели се, Зоране!

Знам дека целиот товар е врз твоите плеќи, како што знам дека на политичката ветрометина си оставен целосно сам. Наспроти тебе е класична мафија обландирана со ѓоа процедури и извртени […]

» Read more

Театарот на апсурдот

Последниот чин од десетгодишната македонска драма финишира со конститутивната седница во Собранието на Република Македонија, на која веројатно и Семјуел Бекет би останал со подотворена уста. Баш не му се […]

» Read more

Чекајќи го Хорхе

Човекот чијашто должност е да го штити Уставот и уставниот поредок, го прави  токму она спротивното, и тоа по втор пат за нецела година. Меѓутоа најтрагично од целата оваа ситуација, […]

» Read more
1 2 3 6