(ФОТО) Кавадарчани бараат од локалната власт да преземе мерки за намалување на загадувањето

Најновите мерења на загаденоста на воздухот, покажува дека Кавадарци е во првите 3 града во Македонија според загаденоста. Според официјалните податоци од Министерството за животна средина и просторно планирање, во […]

» Read more

Вистинско лето во септември

Летото календарски сеуште не е завршено. Но, не само календарски туку и реално времето надвор е вистинско лето. Според временската прогноза, високите температури ќе се задржат и викендот кој претстои. […]

» Read more