10 реченици што интелегентните луѓе не ги користат

Постојат зборови и реченици, што се општо прифатени како несоодветни, како пцуење, користење вулгарен речник итн. Сепак, постојат неколку реченици, кои иако не се несоодветни, сепак имаат негативно влијание и […]

» Read more

3 начини како да постигнете позитивен начин на размислување

Една од клучните работи за успех е способноста да останете позитивен, особено кога се соочувате со пречки кои се неизбежен дел од животот. Луѓето често ме прашуваат “Како можеш да […]

» Read more

Совети од Сем Вакнин за младите

На еден скорашен настан во Битола, Сем Вакнин, одржа предавање на 50-тина млади луѓе, за психолошките проблеми поврзани со водењето сопствен бизнис, но темите без дилеми беа апликативни и применливи […]

» Read more

Дали знаете кои се најскапите книги во светот?

Колку реално чини пишаниот збор и како се одредува неговата вредност? Кои книги се запишале во историјата како најскапо платени книги? Во текот на последните години, голем број на функционери, […]

» Read more

Најинспиративните политички говори во историјата

Сеуште постои дебата за тоа кои политички говори оставиле најсилен белег и влијание во светската историја. Сепак, помеѓу научниците кои ја изучуваат политиката, постои одредена согласност дека овие говори без […]

» Read more
1 2