Младинска кампања: Говор на почитување наспроти говор на омраза

На ден 14.02.2018 во просториите на ОУ “Гоце Делчев” во Кавадарци се реализира работилница на тема “Говор на почитување наспроти говор на омраза”. Работилницата беше реализирана од Снежана Андреева, магистер […]

» Read more

Ако не сте среќни, престанете со жалење и направете промена !!!

Луѓето што се среќни се довеле свесно во таа позиција бидејќи за нив освен среќа ништо друго не е прифатливо. Тие пожртвувано работеле се додека не ја постигнале таа состојба. […]

» Read more

Зошто успешните луѓе ги отргнуваат од себе пријателите кои ги демотивираат и од кои не можат ништо да научат

„Ти си просекот од пет луѓе со кои поминуваш најмногу време“. Колку само вистина има во оваа реченица од Џим Рон. Сите имаме пријатели и другари од детството, но кои […]

» Read more

(ВИДЕО) Двејн Џонсон зборува за неговата битка со депресијата

Dwayne “The Rock” Johnson сподели неколку совети за луѓето што се борат против депресија. Според него, тој имал проблеми со депресија во неговите 20ти години кога неговата рагби кариера почнала […]

» Read more
1 2 3 4