10 работи што психички јаките личности не ги прават.

Менталната сила обично се рефлектира во тоа што “не” го правите. Исто така психичките јаки личности знаат како да ги контролираат мислите, емоциите и однесувањето. 1. Не трошат време саможалувајќи […]

» Read more

10 причини зошто треба да престанете да гледате порно

Научници од Кембриџ универзитетот ги проучуваа скеновите на зависниците од порнографија, и дојдоа до заклучок дека не се разликуваат од тие на зависниците од дрога. Со неограничен пристап до порнографија, […]

» Read more

3 начини како да постигнете позитивен начин на размислување

Една од клучните работи за успех е способноста да останете позитивен, особено кога се соочувате со пречки кои се неизбежен дел од животот. Луѓето често ме прашуваат “Како можеш да […]

» Read more
1 2 3