(ВИДЕО) Луксузна куќа во медитерански стил

Медитеранскиот стил на уредување на домот има посебна убавина поради комбинацијата на модерното и традиционалното, топлината, динамичноста и естетиката. Оваа луксузна куќа, која може да ја погледнете во видеото, го […]

» Read more

Мали бетонски домови во Јапонија

Изградени во 1972 година во Токио, кулата “Нагакин” содржи 140 бетонски простории. Дизајнирана од архитектот Кишо Курокава, кулата е дел од авантгардното архитектонско движење наречено ”метаболизам”. Но, еден од главните […]

» Read more