Совети од Сем Вакнин за младите

На еден скорашен настан во Битола, Сем Вакнин, одржа предавање на 50-тина млади луѓе, за психолошките проблеми поврзани со водењето сопствен бизнис, но темите без дилеми беа апликативни и применливи […]

» Read more

10 типични карактеристики на претприемачите

Да се биде претприемач не е ниту лесно, ниту едноставно. Претприемаштвото бара посебен вид на навики и особини, кои покрај страста, дисциплината и посветеноста, се типични карактеристики на претприемачите. Секако, […]

» Read more

Најпаметни потези што може да ги направите додека сте невработен

Невработеноста, без дилеми е тежок период за многу млади луѓе. Досадата, чувството за бескорисност, немањето пари, се само некои од проблемите поврзани со невработеноста. А, таа кај младите во Македонија […]

» Read more

Топ 10 квалитети на лидерите според Форбс

Светски познатиот магазин Форбс создаде листа на 10 најбитни квалитети на лидерите. Ова се 10-те топ квалитети на лидерите според Форбс:   Искреност Иако некогаш малите лаги можа тна краток […]

» Read more

Најмоќни зборови за привлекување клиенти

Економската наука која се занимава со сферата на маркетингот долго време има правено истражувања да открие кои зборови најпозитивно влијаат при привлекување купувачи и клиенти. Од сите нив ги извлекуваме […]

» Read more
1 4 5 6