Со средства од ЕУ, Владата ќе гради 2 нови автопати

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе влезе во финансирање на изградбата на автопатите Скопје-Блаце и Кичево-Гостивар, односно првата делница Кичево-Букојчани. Ова го истакна министерот за фианaнсии Драган Тевдовски […]

» Read more

Нов македонски бренд на часовници TACT

Елегантни, модерни и префинети. Вака можеме да ги опишеме часовниците од новиот македонски бренд TACT. TACT е прва компанија во Македонија со сопствено производство на часовници, кои се дизајнирани во […]

» Read more

Премиерот Заев на трибина во Кавадарци „Силна економија – шанса за сите“

Во текот на вчерашниот ден во големата сала во Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ во Кавадарци, беше одржана економска трибина „Силна економија – шанса за сите“, со премиерот Зоран Заев […]

» Read more

(ЕКСКЛУЗИВНО) Владата најави нов раст на минималната плата во Македонија

Премиерот Зоран Заев најави натамошен раст на минималната плата. Уште на почетокот на својот мандат, Владата предводена од СДСМ ја зголеми минималната плата на 12.000 денари, сега се очекува таа […]

» Read more

Компанијата КИМ лансира нов производ на македонскиот пазар

Македонските компании се повеќе инвестираат во нови производи и го прошируваат својот асортиман. Пример за ова е компанијата КИМ од Неготино која овој месец го лансира својот најнов производ смути. […]

» Read more

(ГАЛЕРИЈА) КИМ се претстави на најголемиот светски саем за храна во Париз

Една од најреномираните компании од Македонија, од секторот прехранбена индустрија, КИМ од Неготино, се претстави на најголемиот светски саем за храна СИАЛ во Париз. Саемот SIAL 2018 е најголемиот светски саем […]

» Read more

(ВИДЕО) Денес официјално отварање на маркетинг агенција во Кавадарци

Кавадарци уште еднаш потврди дека е град со висока претприемачка култура и град со млади желни за иновации и развој на сопствени бизниси. Денес во Кавадарци ќе се отвара нова […]

» Read more
1 2 3 6