Анкета за референдумот

Ве молиме одговорете на следнава онлајн анкета во врска со референдумот кој ќе се одржи на есен во врска со договорот за името:

Дали сте за промена на уставното име на земјата, во Република Северна Македонија, со меѓународно признат македонски јазик и идентитет, а со цел влез во НАТО и ЕУ?

  • ДА (52%, 12 Votes)
  • НЕ (48%, 11 Votes)

Total Voters: 23

Loading ... Loading ...

* Напомена: Системот не дозволува да гласате повеќе од еднаш од една IP адреса. Сепак, анкетата не се заснова на научни и статистички закономерности.