(АНКЕТА) За која политичка партија ќе гласате на изборите на 11 декември?

Ве молиме одговорете на следнава онлајн анкета за рејтинзите на политичките партии во Република Македонија во пресрет на претстојните парламентарни избори на 11 декември:

За која политичка партија/коалиција ќе гласате на изборите на 11 декември?

  • СДСМ и здружената опозиција (61%, 1,548 Votes)
  • Коалиција на ВМРО-ДПМНЕ (21%, 532 Votes)
  • Левица (5%, 122 Votes)
  • Здружена десница (Демократски Сојуз, Достоинство, ВМРО-НП, Обединети за Македонија, ФРОДЕМ, ПОДЕМ) (4%, 112 Votes)
  • Нема да гласам (4%, 94 Votes)
  • Албанската опозиција (БЕСА, Унитети, Партијата на Руфи Османи, Партијата на Зијадин Села, ПДП) (2%, 53 Votes)
  • Уште не сум одлучил (1%, 32 Votes)
  • ДУИ (1%, 17 Votes)
  • Некоја друга (1%, 13 Votes)
  • ДПА (0%, 2 Votes)

Total Voters: 2,525

Loading ... Loading ...

* Напомена: Системот не дозволува да гласате повеќе од еднаш од една IP адреса. Сепак, анкетата не се заснова на научни и статистички закономерности.

Анкетата започна на 03 октомври 2016 во 12:00 часот, и ќе се заклучи автоматски на 10 октомври 2016 во 12:00 часот.