(АНКЕТА) За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори?

Ве молиме одговорете на следнава онлајн анкета во врска со претстојните претседателски избори. Кој според вас треба да биде идниот претседател на Република Македонија?

Можни се следниве комбинации:

Гордана Силјановска Давкова или Стево Пендаровски

 • Стево Пендаровски (39%, 222 Votes)
 • Гордана Силјановска Давкова (34%, 193 Votes)
 • Нема да гласам (16%, 91 Votes)
 • Некој друг (11%, 63 Votes)

Total Voters: 569

Loading ... Loading ...

Гордана Силјановска Давкова или Радмила Шеќеринска

 • Гордана Силјановска Давкова (36%, 165 Votes)
 • Радмила Шеќеринска (29%, 132 Votes)
 • Нема да гласам (19%, 88 Votes)
 • Некој друг (16%, 71 Votes)

Total Voters: 456

Loading ... Loading ...

Гордана Силјановска Давкова или Никола Димитров

 • Никола Димитров (48%, 235 Votes)
 • Гордана Силјановска Давкова (32%, 154 Votes)
 • Нема да гласам (13%, 61 Votes)
 • Некој друг (8%, 37 Votes)

Total Voters: 487

Loading ... Loading ...

Гордана Силјановска Давкова или Оливер Спасовски

 • Гордана Силјановска Давкова (37%, 161 Votes)
 • Оливер Спасовски (27%, 118 Votes)
 • Нема да гласам (21%, 92 Votes)
 • Некој друг (14%, 61 Votes)

Total Voters: 432

Loading ... Loading ...

Гордана Силјановска Давкова или Ѓорѓи Филипов

 • Ѓорѓи Филипов (46%, 250 Votes)
 • Гордана Силјановска Давкова (27%, 146 Votes)
 • Нема да гласам (15%, 81 Votes)
 • Некој друг (12%, 62 Votes)

Total Voters: 539

Loading ... Loading ...

* Напомена: Системот не дозволува да гласате повеќе од еднаш од една IP адреса. Сепак, анкетата не се заснова на научни и статистички закономерности.

Анкетата започна на 17 февруари 2019 во 21:00 часот, и ќе се заклучи автоматски на 24 февруари 2019 во 21:00 часот.