10 веб сајтови кои ќе ве направат попаметен

Дали вие здосадено да гледате бескорисни видеа на YouTube или да скролате со часови на ѕидот со објави на фејсбук? Дали сакате вашето време на Интернет да го поминете попродуктивно?

websites

Еве листа од 17 веб сајтови, кои ќе го направат вашето време онлајн многу попродуктивно и ќе се чувствувате попаметен:

1. Digital Photography School

Веб сајт каде можете да најдете многу совети и туторијали како да станете подобар фотограф. Страницата е наменета за секого, па дури и за аматери кои сакаат да сликаат од забава со својот мобилен. На страницата има и форум каде може да се поврзете со други фотографи.

2. Duolingo

Подобрете ги вашите вештини од различни јазици бесплатно и забавно во форма на игра на овој веб сајт.

3. Factsie

Интересен веб сајт со милион необични научни и историски факти.

4. Freerice

На овој веб сајт можете значително и преку игра, да го подобрите вашиот вокабулар по англиски јазик.

5. Gibbon

Одличен веб сајт со многу туторијали од програмирање до ефективно раскажување приказни.

6. Instructables

Тука може да најдете многу видеа со инструкции како самите да направите било какви работи, од лансер за тениски топчиња, до ограда за вашата тераса. Може и самите да прикачите видео со инструкции за нешто.

7. Khan Academy

Веб сајт каде може да учите многу корисни работи, како статистика, програмирање итн. Слични веб сајтови се: UdacityCourseraAcademicEarthMemrise, и edX.

8. Lumosity

Како можете да ја подобрите вашата меморија и сметачки вештини? На овој веб сајт ќе најдете трикови за тоа и ќе може да вежбате со многу забавни игри.

9. Recipe Puppy

Сите рецепти кои ви се потребни ги има овде со совети за готвење и слично.

10. StackOverflow

Ова е одличен веб сајт за програмери, каде можат да поставуваат прашања и да добијат одговори за било што поврзано со кодирањето. Други извори и корисни веб сајтови за кодирање се: Learn X in Y MinutesCodecademy, и W3Schools.