Најубавата куќа во Скопје

Куќата се наоѓа на Водно и е проект на архитектите Сергеј Никољски, Иван Мирковски и Симона Серафимовска Ѓуреска.

За оние што се љубители на модернизмот и минимализмот, ова е најубавата куќа во Скопје, па и во цела Македонија.

Навидум наликува на некоја куќа од Беверли Хилс, но дефинитивно се наоѓа во Македонија. Изгледа инвеститорот имал добар вкус, а архитектите одлично си ја завршиле работата.

DSC_037 DSC_036 DSC_04 DSC_0393 DSC_03 DSC_0390 DSC_047 DSC_0474 DSC_0

Превземено од порталот www.friday.mk

Целата статија може да ја најдете на следниов линк