Гордана Јанкуловска во моментот на распит во Oсновен суд Скопје 1

Еден од осомничените за злосторничко здружување со цел местење на изборите, поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, во моментов со своите адвокати е во Основниот суд Скопје 1.

Еден од осомничените за злосторничко здружување со цел местење на изборите, поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, во моментов со своите адвокати е во Основниот суд Скопје 1, каде чека да биде изведена пред истражен судија, објави Телевизија Шења.

gordana-jankulovska11

Специјалното јавно обвинителство денеска соопшти дека во првиот процес со кодно име „Титаник“ осомничени се повеќе лица, меѓу кои и поранешен министер за внатрешни работи и поранешен министер за транспорт и врски, како и секретар на Владата. За осум лица е одредена мерка притвор.