(ВИДЕО) Најдобрата филмска сцена во историјата

Сцена со која Ал пачино доби оскар и која според многу филмски критичари е една од најдобрите филмски сцени, одглумени некогаш. Во сцената, Френк Слејд (Ал Пачино) држи 3 минутен инспиративен говор, кој дефинитивно може да им конкурира на многу познати политички говори. Сцената е дел од прекрасниот филм, Мирисот на жената (The scent of a women).

Говорот на телото, интонацијата и плус фактот, што ликот кој го глуми е слеп, ја прават оваа сцена скоро совршена. Според нашиот избор, ова е најдобрата филмска сцена во историјата. Која е вашата?