Ванхауте: Честитам, сега од ЕУ сте оддалечени 10 светлосни години

Белгискиот експерт Питер Ванхауте ја искоментира одлуката на Уставниот суд на Твитер.

„Честитам. Вашата оддалеченост од приемот во ЕУ е 10 светлосни години“, напиша Ванхауте.