(АНКЕТА) За која политичка партија би гласале доколку утре се одржат парламентарни избори

Ве молиме одговорете на следнава онлајн анкета за рејтинзите на политичките партии во Република Македонија во пресрет на претстојните парламентарни избори:

За која политичка партија би гласале доколку утре се одржат парламентарни избори?

 • СДСМ (41%, 4,197 Votes)
 • ВМРО-ДПМНЕ (35%, 3,595 Votes)
 • Нема да гласам (6%, 614 Votes)
 • Левица (5%, 521 Votes)
 • Уште не сум одлучил (4%, 402 Votes)
 • Некоја друга (2%, 167 Votes)
 • Достоинство (1%, 138 Votes)
 • ВМРО-НП (1%, 137 Votes)
 • ЛДП (1%, 88 Votes)
 • ДУИ (1%, 72 Votes)
 • Демократски Сојуз (0%, 46 Votes)
 • ГРОМ (0%, 45 Votes)
 • ФРОДЕМ (0%, 42 Votes)
 • ДОМ (0%, 39 Votes)
 • Унитети (0%, 38 Votes)
 • ДПА (0%, 16 Votes)

Total Voters: 10,157

Loading ... Loading ...

* Напомена: Системот не дозволува да гласате повеќе од еднаш од една IP адреса. Сепак, анкетата не се заснова на научни и статистички закономерности